Webdesign in een krachtige manier van gewoon niet alleen beroepen. We hebben de neiging om het idee te geloven dat slim uitziende .

In Tecmo portefolio sinds: 2019

 

OPTIMALE OPLOSSINGEN VOOR UW TAKEN. 

WAT U OOK WILT BEWERKEN, WIJ BIEDEN DE OPLOSSING. 

 

Onze machines zijn afgestemd op uw taak. Niet andersom. 

Als u kant-en-klare goederen produceert, dan voldoen kant-en-klare machines ook. Burkhardt + Weber daarentegen ontwerpen uw machine samen met u om te voldoen aan uw huidige en toekomstige vereisten. Zo zorgen we voor kosteneffectiviteit vandaag en flexibiliteit morgen. De prioriteit is altijd de optimale procesoplossing. Vermindering van het aantal spanbewerkingen, 5-zijdige bewerking, integratie van noodzakelijke technologieën – allemaal met het doel om u snel te voorzien van werkstukken die klaar zijn voor installatie vanaf de BW machine. Gefreesd, geboord, gedraaid, diepgatgeboord, ontbraamd en gemeten. In perfecte kwaliteit. In volgende sectoren hebben we wereldwijd tal van referanties. Machinebouw, transport technologie, motorenbouw, commerciële voertuigen, elektriciteitsopwekking, walserijen en mijnbouw, machine tools, luchtvaart, hydraulische en compressor industrie, matrijzenbouw, print en verpakkingsindustrie, olie en gas industrie en half-geleidersindustrie. 

BEWERKINGSCENTRA VOOR ELK SCENARIO. 

MCX – THE ULTRA-DYNAMIC SERIES. 

DE MCX SERIE VAN BEWERKINGSCENTRA MET ROLGELEIDING. 

 

De nieuwste versie van de succesvolle MCX bewerkingscentra, met een doordachte indeling in 9 verschillende types met 1.500 tot 4.800 mm zwenkdiameter en 1.500 tot 20.000 kg nuttige last. Robuuste afmetingen en prestaties, snelle verplaatsingssnelheden tot 65 m/min en acceleraties tot 5 m/s² zorgen voor een uitstekende dynamiek en korte stilstandtijden. Een bewerkingscentrum van topklasse dat niets te wensen overlaat. 

 

Dynamiek en kracht voor universeel gebruik. 

Alle MCX bewerkingscentra zijn robuust gedimensioneerd, met spindeleenheden met een hoog koppel en voorgespannen precisie kogelomloopspilaandrijvingen of, bij zeer grote slagbereiken, een uiterst precieze tandheugel-en-pignonaandrijving. Dit garandeert een hoge nauwkeurigheid op lange termijn, zelfs bij ruwe bewerkingen in combinatie met fijne bewerkingen. 

 

Rolgeleiding. 

1.500 tot 3.700 mm zwenkbereik Diameter (optie 4.800 mm). 

Werkstukken tot 4.100 x 3.000 x 3.200 mm. 

Draagvermogen van 1.500 tot 20.000 kg. 

Snelle verplaatsingssnelheden tot 60 m/min. 

Versnelling tot 5 m/s². 

 

MCT – THE ULTRA-FLEXIBLE SERIES. 

FREZEN, DRAAIEN EN BOREN – MCT-SERIE MULTITASKING BEWERKINGSCENTRA. 

De vijf MCT bewerkingscentra zijn speciaal ontworpen voor multitasking toepassingen. Frezen, boren, draaien – alles op één bewerkingscentrum met een hoge vermogensdichtheid dankzij de NC-gestuurde kantelspindel, sterke gereedschapshouder voor draaien en snel draaiende draaitafel. Geïntegreerd horizontaal en verticaal draaien vervangt het gebruik van meerdere extra draaibanken. 

 

Maximale efficiëntie door flexibiliteit. 

BW’s eigen draaitafels met krachtige koppelmotoren voor draaien en ruim bemeten houdremmen voor frezen en boren maken veeleisende bewerkingen van staal en gietijzer mogelijk met maximale snijprestaties. Alle BW opties van andere series zijn ook beschikbaar voor de MCT serie. De MCT bewerkingscentra kunnen ook samen met andere BW bewerkingscentra in één systeem worden gebruikt, omdat dezelfde pallets worden gebruikt. 

MCC – THE ULTRA-COMPACT SERIES. 

ZEER PRODUCTIEVE BEWERKINGSCENTRA. 

Als stand-alone machine in 630 of 800 palletformaat of als onderdeel van een onderling verbonden productiesysteem. 

 

De MCC serie breidt daarmee het onderste segment van het BW assortiment uit. De nieuwe compacte machine combineert alle BW hoofdkenmerken: kracht, nauwkeurigheid, uitstekende stijfheid en beschikbaarheid.   

 

Of het nu gaat om een horizontale eenheid met tandwielkast of een A-as voor 5-assige prestaties. Grote lagers en een grote afstand tussen de geleidingselementen bieden een uitstekende stijfheid. Met zijn hoge koppelwaarden is de machine een echt werkpaard. Het resultaat: krachtige verspaningscapaciteit voor het bewerken van staal, gietijzer en titanium.   

 

Uitgerust met het voor BW kenmerkende tandheugelmagazijn en met geavanceerde informatie- en communicatietechnologie kunnen de machines onderling gekoppeld worden – maar ze zijn ook klaar voor digitale netwerken in zelforganiserende productieprocessen.  

 

BW bewerkingscentra zijn normaal gesproken zeer individueel. Met de MCC hebben we echter een standaardproductiemachine ontwikkeld die de specifieke eigenschappen biedt die nodig zijn voor het typische gebruik ervan. Het bewezen ontwerp van de grote bewerkingscentra is overgenomen, waardoor de MCC een 100% BURKHARDT+WEBER machine is. 

MCR – THE ULTRA-HEAVY SERIES. 

 

DE MCR SERIE VAN BEWERKINGSCENTRA MET GELEIDING. 

De perfecte oplossing voor alle toepassingen die vragen om zware verspaning met optimale dempingseigenschappen, gekoppeld aan zeer nauwkeurige fijnbewerking. BW biedt zeven verschillende types met een werkstukzwenkdiameter van 1.500 tot 3.500 mm (optie 4.800 mm) en een laadvermogen van 1.500 tot 20.000 kg. 

 

Pure kracht voor moeilijke bewerkingstaken. 

MCR bewerkingscentra zijn zeer robuust gedimensioneerd en hebben krachtige spindeleenheden. Naast de gietijzeren portaalkolom garanderen extra brede lasergeharde glijgeleiders optimale dempingseigenschappen bij het bewerken van moeilijke materialen en een zeer hoge langetermijnprecisie dankzij de extreem lage oppervlaktedrukken. 

MCµ – THE ULTRA-PRECISE SERIES. 

 

ULTRAPRECIEZE BEWERKINGSCENTRA – COMPROMISLOOS IN ELK DETAIL. 

 

Machines uit de MCµ serie zijn ontworpen voor ultieme precisie en nauwkeurigheid op lange termijn. Nauwkeurigheid van bijna µ en – zoals altijd bij BW – niet alleen op de dag van ingebruikname, maar gedurende vele jaren van gebruik. De MCµ serie is geen standaardmachine die getrimd is op nauwkeurigheid. De MCµ is veel meer gebaseerd op een fundamenteel nieuw concept. Want de uiteindelijke µ is het resultaat van vele specifieke individuele maatregelen, zoals een zorgvuldig ontwerp, de beste materialen, strenge productiemethoden en zeer ervaren medewerkers. MCµ: Nauwkeurigheid door ontwerp, niet door compensatie. 

Het resultaat is de meest nauwkeurige machineserie die we ooit hebben gebouwd. 

Wanneer nauwkeurig niet nauwkeurig genoeg is. 

De MCµ biedt de krapste geometrische toleranties (positionering, vlakheid, radiale excentriciteit, concentriciteit, hoekigheid, herpositionering) voor de meest veeleisende toepassingen. De basis voor langdurige nauwkeurigheid is maximale stabiliteit vanaf de basis. Hoge geleidingsstaven, FEM-geoptimaliseerde structuren gegoten uit mineraal gietmateriaal, een thermisch inert systeem en actief temperen zijn voorbeelden van de vele maatregelen die zijn genomen. De zeer hoge mate van verticale integratie van BW in alle kerncomponenten is doorslaggevend voor de succesvolle implementatie van dergelijke nauwkeurige machines. 

 

Kwaliteitsfilosofie 

De µ op het uiteindelijke component is afhankelijk van vele factoren: positioneernauwkeurigheid, machinegeometrie, concentriciteit van het gereedschap, kromtrekken van de opspanning, materiaaleigenschappen, procesverloop, temperatuurverschil en meetmethode. Daarom is elk onderdeel van een MCµ onderhevig aan de strengste toleranties en ondergaat het speciale kwaliteitscontroles, net als de voltooide machine. Tot slot worden er uitgebreide metingen uitgevoerd op elke afzonderlijke MCµ. 

 

Deskundigheid van werknemers 

De sleutel tot een succesvolle productie van een MCµ ligt in het extreem hoge kwalificatieniveau van onze werknemers. We bouwen al bijna 60 jaar met succes precisiebewerkingscentra. Onze filosofie, die oproept tot voortdurende optimalisatie van elk onderdeel en elk proces, wordt elke dag in praktijk gebracht door ons toegewijde team van perfectionisten. 

 

Kosteneffectiviteit 

De kostendruk leidt tot steeds minder opspanning, wat weer leidt tot complexere componenten. Hierdoor nemen de eisen aan de bewerking aanzienlijk toe, terwijl het verbindingselement snel kleiner wordt. De MCµ richt zich op montage in plaats van op aanpassing. 

 

Aanpassing 

BURKHARDT+WEBER bouwt in hoge mate klantspecifieke bewerkingscentra. Dit geldt zonder voorbehoud ook voor de MCµ serie. Wij hebben een brede expertise in de productie van precisiecomponenten, niet in de laatste plaats door de hoge mate van verticale integratie met onze eigen precisiecomponenten en door vele klantprojecten. 

5-AXIS MACHINING CENTRES 

FLEXIBILITEIT – IN ALLE DIMENSIES 

Alle machineseries van BURKHARDT+WEBER zijn leverbaar in 5-assige uitvoering met HV-kop, A-as (vorkkop) of draai-/kanteltafel. De toepassingsgebieden variëren van de lucht- en ruimtevaartindustrie tot de standaardmachinebouw en fabrikanten van halfgeleiders en optische componenten.Tandwielen tot een module van 11 kunnen worden geproduceerd met Power Skiving.Onze solide en nauwkeurige bewerkingscentra zijn geschikt voor de productie van enkelstuks, kleine series en serieonderdelen. De A-as is uitgerust met een motorspindel van 12.000 min-1 ontworpen voor bijzonder hoge snelheden in continu bedrijf en heeft optioneel een 4-punts klemming voor de aanpassing van draaigereedschappen. De spilneus is naar voren getrokken om botsingen met het werkstuk te voorkomen en de bewerking van complexe en diagonaal gerangschikte contouren mogelijk te maken. Daarnaast overtuigt de A-as met een hoge voeding en het opspankoppel van de zwenkas. De vijfde as kan in verschillende variaties worden gebruikt, als continue CNC-as of als gewone positioneeras. Het doel is om werkstukken volledig te bewerken in een enkele opspanbewerking om te voldoen aan de toenemende eisen voor nauwkeurigheid. Tot slot reduceert dit de opspankosten en insteltijden. 

 

De op maat gemaakte BW draai-zwenktafel is altijd in actie wanneer de geometrie van het werkstuk moet worden aangepast. 

 

De BURKHARDT+WEBER 5-assige multi-tasking bewerkingscentra maken een complete bewerking van werkstukken mogelijk met de techniek van frezen – draaien – boren.