Webdesign in een krachtige manier van gewoon niet alleen beroepen. We hebben de neiging om het idee te geloven dat slim uitziende .

In Tecmo portefolio sinds: 2015

Draadvonken met Fanuc Robocut.

Snelle, nauwkeurige draadvonkmachine

Bij draadvonken is nauwkeurigheid altijd ten koste gegaan van snelheid. Daarom heeft FANUC een nieuwe generatie ROBOCUT-draadvonkmachine ontwikkeld. De α-CiC-serie bestaat uit drie veelzijdige allrounders. Met een ongelooflijk lange gemiddelde tijd tussen storingen, weinig onderhoud, een lange levensduur en uitstekende productietijden, zijn deze toekomstbestendige vonkerosiemachines ontworpen om tijd te besparen en eenheidskosten te drukken, terwijl ze een superieure nauwkeurigheid en snij-efficiëntie garanderen.

Afhankelijk van het werkgebied dat u nodig heeft, kunt u kiezen uit de modellen van FANUC’s befaamde α-CiC-serie om snelle, hoog nauwkeurige draadvonkbewerkingen uit te voeren. Om te profiteren van consistent snijden in een breed scala aan toepassingen, kiest u voor de α-C400iC, α-C600iC of α-C800iC.

Geavanceerde CNC

De kern van de FANUC ROBOCUT is de meest betrouwbare CNC ter wereld, met ondersteuning van maximaal zeven simultaan bestuurde assen en regeling van elk aspect van de machine.

Hogere stijfheid van de opbouw voor maximale nauwkeurigheid

Geavanceerd frameontwerp zorgt voor een consistente hoge nauwkeurigheid van draadvonkbewerkingen onder verschillende temperatuursomstandigheden.

Sneller instellen

ROBOCUT’s automatische deur aan de voorkant en het werkbad met gedeeltelijke leegloop zorgen voor een kortere doorlooptijd doordat onderdelen kunnen worden verwijderd zonder de tank volledig te laten leeglopen. Mogelijke operatorfouten worden gemarkeerd met de functie Setup Guidance, waardoor de uitval wordt verminderd en snelle insteltijden worden gerealiseerd.

Sneller positioneren

Met de slimme positioneringsfunctie van ROBOCUT kunt u sneller produceren doordat de draadvonkmachine minder tijd nodig heeft voor het meten van geometrische eigenschappen van het werkstuk.

Volautomatische controle van vulniveau

Voor een nauwkeurig waterniveau, minder onderhoud en een betere betrouwbaarheid meet de ROBOCUT de waterdruk onder in de tank en stelt deze af volgens de positie van de Z-as.

Eenvoudig EDM onderhoud

Het onderhoud van de FANUC ROBOCUT vereist slechts een paar eenvoudige stappen en de wekelijkse schoonmaakbeurt is binnen een uur gebeurd.

Nauwkeurige vonkregeling

Met de flexibele FANUC Pulse Control (FPC) zijn nauwkeurig gecontroleerde elektrische ontladingen mogelijk, waardoor de cyclustijd daalt en de nauwkeurigheid toeneemt.

AI-pulsbesturing

Vermindert het risico op draadbreuk bij hoge machinale bewerkingssnelheden, zelfs onder moeilijke omstandigheden zoals bij grote nozzle afstanden of wisselende snijhoogten.

Snellere EDM setups

De functie Setup Guidance van FANUC zorgt voor ultrasnelle instellingen en vermindert uitval door mogelijke operatorfouten te markeren.

Betrouwbaar opnieuw draadsnijden in het draadpad

De machinale bewerkingstijd kan drastisch worden beperkt doordat de ROBOCUT-draadsnijmachine automatisch opnieuw in het draadpad snijdt op werkstukken tot 150 mm dik.

Consistente draadspanning

Door FANUC’s unieke draadspanningsregeling met twee servo’s blijft de draadspanning tot op +/-15 g nauwkeurig voor een consistente bewerking wat tot minder draadbreuk en minder slijtage van de onderdelen leidt.

Tot 140 uur onbemande machinebewerking

De spoel van 30 kg, met standaard 60 uur aan draad, en de draadsnijder zorgen voor een twee keer zo lange periode van continue bewerking.

Meer vrijheid voor uw EDM processen

Optimaal gebruik van werkruimte

De U- en V-assen van de ROBOCUT kunnen, afhankelijk van het model, tot 90 mm voorbij de tafel bewegen. Hierdoor kunnen kleinere werkstukken worden bewerkt zonder dat er dure kleminrichtingen nodig zijn.

Volledig in de CNC geïntegreerde 6-de en 7-de as

Deze assen vereisen geen extra externe besturing en kunnen direct via de ROBOCUT CNC worden geprogrammeerd. Kostenefficiënt en gebruiksvriendelijk, met probleemloze communicatie, betrouwbaarheid en extra productiviteit.

FANUC CCR draaitafel

ROBOCUT is beschikbaar met een CCR draaitafel. Deze lichtgewicht, universele draaitafel wordt geleverd met hoge resolutie glazen schalen en, voor maximale concentriciteit, met optimaal bereik tussen de U- en V-assen.

Draadvonken met eenvoudige automatisering

Met het FANUC Quick & Simple Startup Package (QSSP) installeert u in een paar stappen beladingsrobots, met handige zij- en voordeuren en een ergonomisch ontworpen werkgebied voor goede toegankelijkheid tot de robot. Voor veeleisende automatiseringsscenario’s biedt FANUC volledige ondersteuning ongeacht de locatie