Webdesign in een krachtige manier van gewoon niet alleen beroepen. We hebben de neiging om het idee te geloven dat slim uitziende .

In Tecmo portefolio sinds: 2019

MODIG Machine Tool wordt tegenwoordig geleid door de derde generatie MODIG, David Modig, en staat bekend als een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige bewerkingscentra. MODIG biedt ook complete automatiseringsoplossingen. 

Met meer dan 11.000 verkochte machines wereldwijd is het merk MODIG een betrouwbare partner voor uw bedrijf. Elke machine die de fabriek in Kalmar Zweden verlaat, is het resultaat van een naadloze samenwerking tussen onze R&D en het productieteam. 

DE TECHNOLOGIE VAN MORGEN, VANDAAG 

Met unieke oplossingen, flexibele configuraties en de mogelijkheid om vandaag de technologie van morgen te leveren, verbeteren we samen uw productiviteit. 

MODIG Machine Tool heeft een eigen R&D-afdeling die werkt met de nieuwste technologie, mechanica, pneumatiek en hydrauliek. We ontwikkelen en verbeteren onze oplossingen voortdurend om onze hoge nauwkeurigheid, snelheid, flexibiliteit en stijfheid te waarborgen. 

MODIG werkt met korte beslissingslijnen en een heldere aanpak tussen de directie en het R&D team. Een voordelig proces waarbij we de klant een aanzienlijk voordeel bieden van de complete oplossing voor de business case: machine, opspanning en automatisering. Een kant-en-klare productieoplossing die u marktleider maakt in uw industriesegment. 

HORIZONTAL MACHINING CENTERS 

3-4-5-6 assen. Enkele of dubbele as. Turnkey oplossingen voor horizontaal bewerken. Volledige automatiseringsopties leverbaar. 

 

MODIG horizontale bewerkingscentra zijn geoptimaliseerd voor bedrijven die behoefte hebben aan de beste technologie en prestaties in hun klasse. Met unieke oplossingen, flexibele configuraties en een focus op kwaliteit blijft MODIG toonaangevend in de werktuigmachine-industrie. De horizontale bewerkingscentra, die werken met een spindel parallel aan de productievloer, maken al vanaf het begin deel uit van MODIG’s machineportfolio. Sinds 1947 ontwikkelt en bouwt MODIG in Zweden geproduceerde bewerkingsmachines van topkwaliteit en in de jaren 1980 bracht MODIG ’s werelds eerste High-Speed Machining Center op de markt. Ons familiebedrijf heeft door de jaren heen kennis en vaardigheden ontwikkeld om innovatieve machines te bouwen die wereldwijd concurreren. Innovatieve machines vereisen geavanceerde technologie en onze technische vindingrijkheid is een essentieel onderdeel van MODIG’s machineconcepten. 

HHV-reeks HORIZONTAAL BEWERKINGSCENTRUM VOOR BARMATERIAAL EN EXTRUSIE 

De HHV (Horizontal High Velocity) is ontwikkeld in nauwe samenwerking met ’s werelds grootste vliegtuigfabrikanten. Sinds de introductie werd het al snel de eerste keuze van de best presterende machinefabrieken. 

 

De HHV is een universeel bewerkingscentrum voor staaf- of extrusiecomponenten. Het is ideaal voor korte herhalingsruns, nesten of productie in grote volumes. Het ruwe materiaal wordt vanaf de linkerkant in de machine geladen, de HHV trekt het ruwe materiaal automatisch in positie voor bewerking en levert de afgewerkte onderdelen af in een onderdelenvanger. Er is geen voorsnijden van het ruwe materiaal nodig, de HHV verwerkt ongesneden staven en extrusies. Het voordeel van veel onderdelen maken van dezelfde maat staaf of extrusie is: kortere insteltijd, geen werkbank en een aanzienlijke verkorting van de cyclustijd. Standaardbewerking vereist vaak meerdere opstellingen. De HHV bewerkt onderdelen compleet in één opspanning, zonder werkhouding. Lees meer over het uitzonderlijke MODIG staafbewerkingsproces in het artikel Staafbewerking. De MODIG-manier VS. Conventioneel verspanen. 

 

Uw bewerkingscyclustijd tijdens het procesontwerp: tot 50% snellere bewerkingstijd in vergelijking met conventionele processen en echte Lean en Green production. 

 

HHV 2 en HHV 3 geven het aantal draaitafels aan. 

U19

4- of 5-assig. Enkele spindel.  Draaitafel tot 2.000 mm per werkzone. Max. werkstukgrootte: 2.000 x 2.000 x 1.400 mm. Horizontale draaitafelmachine. 

Opties: Spindelvermogen en -koppel, 4- of 5-assig, gereedschapsmagazijn en gereedschapshouder. 

Automatisering: Palletsysteem. 

Materialen: Gietijzer, aluminium, titanium, composiet en staal. 

Industrieën: Ruimtevaart, Automobielindustrie, Zware uitrusting en meer. 

PRODUCTINFORMATIE 

De U19 is een horizontale 5-assige machine geconfigureerd voor grote draaitafels. De architectuur is bedoeld voor horizontaal belaste onderdelen, met horizontale bewerking, en het bewerkingscentrum is ideaal geschikt voor de productie van middelgrote of grote onderdelen in aluminium. De U19 is ontworpen met een complete machinebehuizing die een werkgebied omvat waar werkstukken worden opgespannen op een draaitafel, tot 80″ (2000 mm) diameter en 55″ (1400 mm) hoogte, per werkzone. 

 

De veelzijdigheid van deze machine maakt het onze klanten gemakkelijk om hem te configureren voor hun specifieke behoeften. Dubbele draaitafels of geautomatiseerde palletsystemen bieden fabrikanten een grotere productieflexibiliteit, efficiëntie en de mogelijkheid om verschillende producten te verwerken. De “no Ram”-functie maakt extreme nauwkeurigheden en een hoge oppervlaktekwaliteit mogelijk. 

 

De MODIG draaitafels, die kunnen worden geïnstalleerd in dubbele zones met een gereedschapswisselaar ertussen, kunnen worden uitgerust met vier indexeerposities of met doorlopende C-as. Afhankelijk van de behoefte wordt de U19 uitgerust met een spindel met 4e as of met een spindel met 5e as en een 6e as van de draaitafel. 

H12

5-assig. Enkele spindel.  Max. werkstukgrootte: 6.000 x 1.500 x 500 mm. Horizontale profileermachine. 

Opties: Spindelvermogen en -koppel, gereedschapsmagazijn en gereedschapshouder. 

Automatisering: Palletsysteem.  

Materialen: Aluminium en composiet.  

Industrieën: Ruimtevaart. 

PRODUCTINFORMATIE 

De H12 is uitgerust om topprestaties te leveren tegen een concurrerende prijs! 

 

Deze horizontale 5-assige profileermachine is leverbaar met een X-as verplaatsing van 2.000 mm tot 6.000 mm en een Y-as verplaatsing van 1.500 mm. De H12 architectuur is bedoeld voor onderdelen die verticaal gepresenteerd worden op een vaste tafel met horizontale bewerking. Optioneel is een palletwisselsysteem verkrijgbaar. De H12 is ontworpen voor hoge toleranties en oppervlakken van superieure kwaliteit, dankzij het “no Ram” architectuurconcept. 

 

Hij is ook goed geschikt voor onderdelen die worden bewerkt met een eigen opspanning, zoals frames, die van bovenaf of zijwaarts kunnen worden geladen. Op verzoek kan Modig een compleet automatisch handlingsysteem leveren volgens de standaardmodules. 

P51

6-assig. Enkele spindel.  Max. werkstukgrootte: 6.000 x 700 x 1.000 mm. Horizontale machine met bewegende kolom. 

 

Opties: Spindelvermogen en -koppel, 4- of 5-assig, gereedschapsmagazijn en gereedschapshouder. 

 

Automatisering: Robot laden/lossen. 

 

Materialen: Gietijzer, aluminium, titanium, composiet en staal. 

 

Industrieën: Ruimtevaart, Extrusie, Automobielindustrie en meer. 

PRODUCTINFORMATIE 

De P51 is een machine met bewegende kolom en een vierkante tafel. Het bewerkingscentrum is ideaal voor de productie van middelgrote of grote onderdelen in aluminium. Het is ontworpen met een complete machinebehuizing die een werkgebied omvat waar werkstukken kunnen worden opgespannen op een kantelbare tafel met een maximale lengte van 6000 mm. De P51 architectuur is bedoeld voor onderdelen die verticaal op de zuiltafel worden geplaatst, met horizontale bewerking. 

 

Dankzij de grote reeks standaard automatische periferie-inrichtingen van Modig kan de P51 een hoge productiviteit bereiken met een kortere insteltijd. Nauwkeurigheid en aanpasbaarheid maken dit bewerkingsplatform zeer geschikt voor diverse marktsegmenten. 

 

Voor het bewerken van kortere delen kan de P51 worden uitgerust met twee verschillende werkzones. De gereedschapswisselaar bevindt zich tussen de zones om de tijd voor het wisselen van gereedschap te verkorten. 

 

De P51 kan worden uitgerust met een 5e of 6e asconfiguratie voor de grootste veelzijdigheid, afhankelijk van het gewenste productietype. De grafsteen tafel kan een indexerende of CNC continue as zijn. 

FLEXIMILL 

6-assig. Enkele spindel. Max. werkstukgrootte: 10.000 x 2.200 x 1.400 mm. Horizontale machine met bewegende kolom.  

Opties: Spindelvermogen en -koppel, 3- 4- of 5-assig, gereedschapsmagazijn en gereedschapshouder.  

Automatisering: Volledige automatiseringsopties beschikbaar.  

Materialen: Aluminium en composiet.  

Industrieën: Ruimtevaart. 

PRODUCTINFORMATIE 

De FlexiMill is een horizontaal zesassig bewerkingscentrum met hoge snelheid. Het biedt uitstekende mogelijkheden voor procesverbetering in industrieën waar verschillende bewerkingsprocessen nodig zijn. In plaats van meerdere bewerkingen uit te voeren, worden de opspanningen automatisch gewisseld. 

 

De FlexiMill is een ultramoderne horizontale freesmachine met maximaal zes assen. Door zijn volledige aanpassingsmogelijkheden is de FlexiMill een goede productieoplossing voor vele industrieën die aluminium en composieten bewerken. De machine is geschikt voor componenten met een lengte tot 10.000 mm (395″) en een koordehoogte van 2.200 mm (90″). De FlexiMill is gemonteerd op een gietijzeren bed waardoor de machine verplaatsbaar is, een relatief eenvoudige fundering nodig heeft en minder vloeroppervlak nodig heeft dan concurrerende platforms. Hij kan geïnstalleerd worden met een eenvoudige, open machinekap of met een volledige omkasting. 

VERTICAL MACHINING SOLUTIONS

 

 

WELKE VOORDELEN HEBBEN MODIGS VERTICALE BEWERKINGSCENTRA? 

Technologie MODIG’S verticale bewerkingscentra zijn technologisch geavanceerd. Afgestemd op de behoefte van elke klant aan hoge productiviteit en ontworpen om de kosten per werkstuk te verlagen zonder concessies te doen aan de kwaliteit. 

 

Verticaliteit Vaak wordt vergeten dat het voordeel van betere spanenafvoer door horizontale spindeloplossingen ten koste gaat van superieur mechanisch gedrag. Een mechanische structuur zal altijd evenwichtiger en stabieler zijn in een as die verticaal staat ten opzichte van het werkstuk en parallel aan de zwaartekracht. 

 

Stijfheid De RigiMill architectuur is de sleutel tot zijn fenomenale stijfheid. De extreem compacte monolithische gietijzeren brug, uitgerust met een verticaal bewegende dwarsrail die op vijf geleiderails loopt, biedt de hoogste stijfheid bij de spindel om gemakkelijk de meest uitdagende snijkrachten aan te kunnen. 

 

Nauwkeurigheid Omdat de RigiMill geen glijdende Ram-as heeft, profiteert de spindel, die constant over de bewegende dwarsrail hangt, van de hoogste nauwkeurigheid voor de gladste oppervlaktekwaliteit, zelfs op volle machinesnelheid. 

RIGIMILL MG 

3- 4- of 5-assig. Enkele spindel. Machine met bewegend portaal. Max. werkstukgrootte: Onbeperkt x 61″ x 35″ (Onbeperkt x 1.560 x 900 mm). Verticaal bewerkingscentrum. 

Opties: Spindelvermogen en -koppel, 3- 4- of 5-assig, gereedschapsmagazijn en gereedschapshouder. 

Automatisering: Palletsysteem. 

Materialen: Gietijzer, aluminium, titanium, composiet en staal. 

Industrieën: Ruimtevaart, Extrusie, Zware apparatuur en meer. 

 

 

 

PRODUCTINFORMATIE 

De RigiMill MG heeft een spaanafnamesnelheid bereikt van 1.200 kubieke inch (19,7 liter) per minuut in aluminium voor de ruimtevaart en is leverbaar met een automatisch palletsysteem tot 950″ (24 m)! 

 

RigiMill Moving Gantry (MG) is ontwikkeld om de snelste spaanafnamesnelheden ter wereld te produceren. Verschillende spindelconfiguraties bereiken spaanafnamesnelheden tot 55 kubieke inch/min (0,9 liter/min) in titanium en 1.200 kubieke inch/min (19,7 liter/min) in aluminium, deze machine maakt het mogelijk om dezelfde machine te gebruiken voor ruw- en nabewerking met hoge snelheid. De RigiMill MG is uitgerust met een enkelvoudig spindel, snel portaal en biedt de hoogste kwaliteit en precisie bij het bewerken van aluminium of harde metalen. 

 

De unieke architectuur, zoals de meest compacte portaalstructuur ooit met monobloc zware gietijzeren brugstructuur, en het “no Ram” ontwerp met verticaal bewegende dwarsrail die de meest stijve spindel biedt dankzij de constante overhang, maken de RigiMill MG tot een formidabel “beest van efficiëntie”. Lees meer over de indrukwekkende snelheid en kracht van de RigiMill MG in het informatieve artikel RigiMill vs. Traditionele multi-portaalmachine, waarin de machine wordt vergeleken met traditionele multi-portaalmachines. Deze uitgebreide vergelijking laat het verschil zien tussen de RigiMill en traditionele multi-gantry machines. 

 

De RigiMill MG is een innovatieve ontwerpoplossing die nieuwe prestaties biedt in vergelijking met bestaande machines op de markt. De machine kan geconfigureerd worden naar de specifieke behoeften van elke klant en kan na installatie uitgebreid worden in de X-as richting. RigiMill MG is het beste productieplatform ter wereld voor het bewerken van lange werkstukken!