Webdesign in een krachtige manier van gewoon niet alleen beroepen. We hebben de neiging om het idee te geloven dat slim uitziende .

ROBOT DRAAIT EN VERVANGT SNIJPLAATJES

ZELFONTWIKKELD SYSTEEM IN WERELDPREMIÈRE VOORGESTELD

Soraluce bedfreesamchine TA-A 35
Met de compacte bedfreesmachines van Soraluce wordt de productiviteit naar het volgende niveau gebracht, met een maximale ergonomie, capaciteit en flexibiliteit

GIMA-Machines pakt groots uit op Machineering. De machineverdeler demonstreert een vijftal machines op haar stand en heeft ook een zelfontwikkelde wereldprimeur in petto: de MIC-robot. Vertegenwoordigers van de verschillende divisies van de GS-technology-groep staan klaar om deze nieuwigheden te tonen en al uw vragen te beantwoorden.

AUTOMATISCH SNIJPLAATJES VERVANGEN

Milling Insert Changer GIMA
De Milling Insert Changer wordt ingezet in een automatisch productieproces om de snijplaten van freesbody’s te wisselen of vervangen

GIMA-Machines ontwikkelde zelf een systeem – Milling Insert Changer – waarbij een Fanuc-robot na een visuele detectie de wisselplaatjes van het freesgereedschap verdraait of vervangt wanneer die versleten zijn. Zo hoeft deze taak niet langer door een machine-operator te gebeuren. Het bedrijf heeft hier ondertussen een patentaanvraag voor ingediend en toont de oplossing in absolute première op de vakbeurs.

MACHINES IN WERKING

Voorts ziet u er ook een aantal machines uit hun uitgebreide merkenportefeuille op de beursvloer. Zo plaatst de onderneming er een TA-A 35 bedfreesmachine van Soraluce – die onder zeer mooie beursvoorwaarden de deur uit mag -, een 5-assige freesmachine met palletwisselsysteem van Axile en een Smec-bewerkingscentrum met automatische gereedschapswissel en subspindel. Voorts komt er een Robocut-draadvonkmachine en een Robodrill-bewerkingscentrum met Robojob-beladingssysteem van Fanuc. Die laatste zelfs ‘onder spaan’.

Fanuc Robodrill Robojob
Op de beurs zal een 5-assige Robodrill van Fanuc ‘onder spaan’ staan, automatisch beladen door een Robojob-beladingssysteem. De programmatie van de machine wordt voorzien door SprutCAM

DE STERKTE VAN EEN GROEP

GIMA-Machines vormt samen met TECMO Machinery, TECMO Fluids en TECMO Tools de groep GS-technology. Het grote voordeel is dat deze groep een totaaloplossing of -uitrusting kan bieden voor alles wat te maken heeft met CNC-machines. Daarbij is elk bedrijf gespecialiseerd in zijn domein.

Tecmo Machinery
Overzicht van de merken in de Tecmo Machinery-portefeuille

Zo is GIMA-Machines gespecialiseerd in onderhoud, service, geometrie, engineering, nieuwbouw, automatisering, retrofit en installatie van CNC-werktuigmachines.

Tecmo Machinery verkoopt dan weer nieuwe machines. Zij zijn hoofdverdeler voor onder andere Soraluce, Breton, Fanuc Robodrill & Robocut, Gurutzpe, Burkhardt & Weber, Modig, Smec en Comev. Onlangs mochten ze ook Axile in hun gamma verwelkomen.

Tecmo Fluids verdeelt olie- en emulsievrije koelwaters, filtersystemen en industriële, wateroplosbare ontvetters.

Tot slot is Tecmo Tools een belangrijke partner op de Belgische markt van gereedschappen. Hun totaalprogramma heeft hoogkwalitatieve exclusieve producten die door de industrie worden gewaardeerd. Producten zoals Korloy, Sutton, Yih Troun, H&V, Fahrion, Meco ,Schunk en nog vele andere zijn het succes van dit bedrijf.

HAL Paleis 8
STAND 170

BEURSTEAM

Gilbert Janssens, Stef Bruynseels, Jo Geurts, Wim Van Der Auwera, Vincent Van Den Eede, Sven Beernaert, Peter Crols, Rudi Tanghe, Wilfried Van Gastel, Senne De Wit

MACHINEOVERZICHT
Bedfreesmachines, draadvonkmachines, beladingssystemen, CNC-bewerkingscentra …

GIMA MACHINES
INDUSTRIEWEG 13
2630 AARTSELAAR
+3238770122
info@gima-machines.be
www.gima-machines.com

Een commentaar schrijven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *